Formulier afsluiten
Formulier opnieuw starten

VS-1022-1 Horeca, exploitatievergunning met DigiD

Voortgang
6%

Belangrijke informatie

U heeft een exploitatievergunning nodig als u een horecabedrijf gaat starten, overnemen, uitbreiden of veranderen. Ook als u geen alcohol aanbiedt heeft u een exploitatievergunning nodig. Een hotel, restaurant, café, snackbar, discotheek, buurthuis of clubhuis zijn voorbeelden van een horecabedrijf. Dit is geen uitputtende lijst.

Kosten: zie Legesverordening.

Goed om te weten:

In de volgende situaties vraagt u een exploitatievergunning aan bij de gemeente:

  • U start of neemt een horecabedrijf over.
  • De rechtsvorm van uw bedrijf wijzigt.
  • U krijgt een andere leidinggevende.
  • U gaat nieuwe activiteiten uitvoeren.
  • U gaat uw bedrijf uitbreiden door een verbouwing.
  • U start een terras of breidt uw terras uit.
Voor een betere en snellere behandeling vraagt de gemeente in ieder geval:
  • Gegevens over het bedrijf/instelling/organisatie.
  • Gegevens van de exploitant(en).
  • Omschrijving van het horecabedrijf.
  • Omschrijving van tot de inrichting behorende lokaliteiten en in aantal m², Bijvoorbeeld: 1e verdieping, restaurant - 30m².
De volgende bijlage wordt u gevraagd om toe te voegen:
  • Een situatieschets indien het gaat om een terras.
  • Een recente Verklaring Omtrent het Gedrag van alle exploitanten. (alleen nodig als u geen drank en horecavergunning aanvraagt)
  • Bedrijfsplan.